Hozzávalók:
30 dkg liszt, 12 dkg zsír, 2 db tojássárgája, 1,5 kk só, 150 ml tej, 2,5 dkg élesztő, 3 kk cukor, 1/2 doboz tejföl (kicsi)
Töltelék: 1 üveg meggybefőtt (magozott) 1 tábla étcsokoládé, fahéj, porcukor (a szóráshoz is)
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttattam. A hozzávalókkal összedolgoztam, és 40 percre pihentettem. A tészta állaga nagyon zsírosnak hat, és először én is azt gondoltam, hogy nem fog megkelni és a sütéssel is gondok lesznek. De nem, ilyen kell legyen a tészta.
A meggyet lecsöpögtettem, nekem magozni kellett, a szemeket elfelezni. A csokoládét apróra összevagdaltam, a porcukrot a fahéjjal összekevertem külön tálban.
A tésztát vékonyra kinyújtottam, kockákra vágtam. A meggyet átlósan rá rakosgattam, megszórtam fahéjas porcukorral és darabolt csokival. A két üresen maradt csücsköt egymásra hajtottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem.
Ha kihűlt, porcukorral megszórni.
Nálunk a családban a gyümölcsös sütik szeretete megoszlik, de ezt még a fiam és a barátja is úgy ette, hogy azt mondták: "kézcsókom"!
Érdemes elkészíteni legalább egyszer, megéri!!!!!!
A süti forrása:Blikk extra receptek magazinból való:Markós Máriának köszönöm!!:-)
Jól hangzik és nagyon guszták is a kis kiflik, kipróbálós lesz nálunk is! :)
VálaszTörlésHankka!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, nem fogjátok megbánni!:-)
De finom, pikáns, én is sorra veszem :)
VálaszTörlésVicuska, annyira pikáns íze van, hogy még egyszer sütnöm kellett, mert kevésnek bizonyult az első adag. Nyári meggy szezonban meg fenomenális lehet.:-)
VálaszTörlésNem csodálom! Friss meggyel végképp tetszene, szeretem a sütikben :)
VálaszTörlésÉn meggyimádó vagyok, és ha egy nyáron nem tudok eltenni meggyet télire, szinte betege leszek. A családban senki nem fogyaszt nyáron annyi meggyet mint én. Ez már meggyszerelem! Köszönöm, hogy itt voltál!:-)
VálaszTörlés