2014. március 10., hétfő

Szombat -vasárnapi egyszerű menü :)

Unokáztam a hétvégén. Megvolt az országos tornászbajnokság döntője,  sajnos csak az 5. helyezést érte el az iskola. De... az unokám volt a legjobb a csapatban, egyedül ő kapott 10 pontot a zsámolyugrásra. 8.8-at talajra, de azt a közönség is igazságtalannak találta, mert tökéletes volt a gyakorlata. Azt mondták, hogy elég furcsán pontoztak a zsűrik. Gyűrűn 9.6 pontot ért el, de csak azért, mert leéréskor előrebillent a teste és nem tudott beállni rendesen.  Mi azért nagyon-nagyon büszkék vagyunk rá. Nagyon elkeseredtek az 5. helyezés miatt, a 4 első helyezett került tovább.  Viktor unokám ebben a hónapban tölti be a 10. évét. A kisfiúból már nagyfiú lett, és nagyon komolyan veszi amit csinál.  Az országos ének-zene versenyen a 2. helyezést érte el, sajnos be volt rekedve, de 1500 induló közül. És ez csodálatos. 

A hétvégi menü egyszerű ebéd volt. Fasírtgolyók rizibizivel, hókiflivel, csak a maradékot tudtam lefényképezni, hogy az is volt. Vasárnap pedig mustáros-olajos pácban érlelt, dióspanírban kirántott karaj, vegyes körettel, ami szombatról maradt, kivétel a frissen sült hasábburgonya.

És csokoládé torta eperrel egy kis tejszínhab díszítéssel. 




Készítettem  szombaton hókiflit, de abból már csak a maradékot tudtam megörökítve.
Vasárnap pedig még a tortán kívül keksztekercset, de azt csak ma tudtam szeletelni, mert ki kellett hűteni teljesen. Kimaradt egy kicsi a masszából, 7 kis golyó lett belőle, szintén a maradék lett megörökítve. 


4 megjegyzés:

  1. Kedves Tücsi, gratulálok, nagyon ügyes unokád van, büszke lehetsz rá!
    ...és rengeteg finomságot készítettél múlt hétvégére, egytől-egyig szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gabriella az unokám nevében is. Olyan kis lelkiismeretes kisfiú. Minden finomságot szerettek és megettek az unokáim és ez a legnagyobb dicséret. Főleg mikor azt mondták, hogy mama ilyen finom kirántott húst még soha nem ettünk.:) Hát kell ennél több??? :-)

      Törlés
  2. Most hogy végre eltaláltam Hozzád, én is gratulálok az unokáknak, ügyesek, okosak, méltón lehetsz büszke rájuk! ;-) Sok finomságot készítettél, no de egy Nagyinak így is kell, kényeztetni a családot :-)
    Szép sorjában ettem volna mindenből, annyira kedvemre valókat készítettél!
    Egyébként azért aggódtam, mert nem jelentél meg az olvasni valóim között, de látom hogy még olvasód vagyok, már megijedtem, hogy valami történt. Nem értem miért nem tudlak olvasni, a többi blog rendesen bejön.

    VálaszTörlés
  3. Szia Csipike! Én sajnos a blogomhoz csak most jutottam, és tudtam a hozzászólásokat közzé tenni. Elég sok gondom volt az utóbbi időben a számítógép rendszerrel, de most újra lett telepítve, remélem most már működőképes leszek. Ezután tudok majd olvasgatni benneteket, és remélem, hogy Te is és a többi blogos is. Kívánok szép nyarat és jó pihenést!!!! :))

    VálaszTörlés