2011. január 18., kedd

Magyaróvári csirkemell

Szeretettel köszöntök minden kedves látogatot!!!Az első receptem egy nagyon régi kézzel irott receptes füzetemből való, azt nem tudom, hogy honnan ered, mert azt nem irtam oda.Valószinü, hogy egy régi "Héra" receptből való.

Magyaróvári csirkemell: 4 közepes csirkemellfilé, 8 szelet sajt, vékonyra szeletelt sonka, l5 dkg gomba, 8 dkg Hera margarin, só,őrőlt fekete bors, petrezselyem, 40 dkg burgonya.    Elkészités:  A csiremelleket lebőrőzzük, mindkét oldalát besózzuk,  és húsverővel /folpack között/ kilazitjuk. A burgonyát sós vizben megfőzzük, Héra margarint egy serpenyőben felolvasztunk és a cserkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük.  Tüzálló tálba tesszük. A serpenyőben maradt vajban az apróra /reszelt/ gombát, sóval, borssal és petrezselyemmel, megpároljuk. A kész gombát a húsokra kenjük, majd egy-egy sonka és sajtszelettel boritjuk. A sütőben a sajtot ráolvasztjuk./kb. 20-25 perc alatt kész. 3 dkg margarinon a petrezselymet megpároljuk, beleteforgatjuk a leszüt burgonyát. Salátával és paradicsommal tálaljuk. Jó Étvágyat!

1 megjegyzés: