2011. január 28., péntek

Vasi pecsenye

Ez a recept régi Fakanál magazinból készült.
Hozzávalók:  60 dkg sertéstarja, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, 8 dkg liszt, pirospaprika, őrölt bors, só, olaj a sütéshez.
A tarjából négy szeletet vágunk. Az inas részeknél bevagdaljuk, majd kissé /két folpack között/ kiveregetjük. Zúzott fokhagymával és sóval izesitett tejben egy napig érleljük, majd a sütéshez a tejből kiszedjük, és egy tiszta ruhával szárazra itatjuk. Megsózzuk, meghintjük borssal, majd pirospaprikával elkevert lisztbe mártjuk, és kevés olajban megsütjük. Tálaláskor piritott burgonyát adunk mellél, és a húst füszeres olajával meglocsoljuk. Káposztasalátával a legfinomabb, a családom szerint.
Fényképeket még nem tudok feltenni, mert kezdő vagyok, és még sokat kell tanulnom, igy nem igazán tudom kezelni a dolgokat. De vannak fényképek is az elkészitett étel-süteményekről. Türelmet kérek, mig egyszercsak sikerül. Jó étvágyat mindenkinek!!!!

1 megjegyzés: