2011. március 26., szombat

Mogyorós maffin


Száraz anyagok: 15 dkg sima liszt
                            10 dkg mogyoró -darált
                            2 evőkanál vaniliás pudingpor
                            1 kkanál  sütőpor
                            1 kkanál szódabikarbóna
                            izlés szerint fahéj, a száraz anyagokat összekeverjük.


Nedves anyagok: 2 egész tojás
                              15 dkg kristálycukor
                              1 dl tejszin
                              1 dl tejföl
                              10 dkg olvasztott vaj
                              10 dkg olvasztott csoki, lehet ét,-tej-,fehér csokoládé
                              A nedves anyagokat alaposan kikeverjük.Az olvasztott csokit az alapos 
                              kikeverés után enyhén belekeverjük, nem kell nagyon beledolgozni.

12 db-nál több lesz. A maffin sütőt kibéleljük kapszlikkal és 3/4-ig töltjük, majd l80 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Én nem porcukroztam, v. diszitettem a tetejét, mert igy is nagyon édes. Jó Étvágyat és szép napot kivánok az ide látógatoknak. Köszönöm!!!!
Ez a recept saját ötletből született!!





 !                            





  







2 megjegyzés:

  1. Szeretem a maffinokat,gyakran sütök én is,így ezt is megsütöm.de azért nyitom az ablakot jöhet.köszi.

    VálaszTörlés
  2. Trollanyunak üzenem, hogy eltünt a mogyóros maffin a bejegyzéseddel együtt. Elnézést kell kérnem,mire megírtam volna a válaszomat, nem találtam sehol. Most már nem az első ami eltűnik, itt valami gond van. Ráadásul, ma nem engedett a blogodba megjegyzést küldeni, ezt már tegnap is megcsinálta, lefagyott!!!!!
    Arra szeretnék válaszolni, hogy miért maffin és nem muffin. Jó akkor mostantól úgy írom, hogy muffin.Csak úgy írtam, ahogy kiejtettem, nekem így jobban tetszik.Én meg nem értem, hogy miért muffin??!!

    VálaszTörlés