2011. június 5., vasárnap

Lecsó Tücsi módra


Sajnos a fényképezőgépem ilyen halvány képeket készit, ezért nem látszik, hogy a lecsónak gyönyörü piros szine van.
Ez a mai ebéd volt.

Fél kg tv paprika
1 szál lecsókolbász /kb 20-25 dkg/
2 evőkanál mangalica zsir
3 fej közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1-1 pörkölt- és gulyáskocka
1 evőkanálnyi petruska
2 teáskanálnyi pirospaprika
1 db csőves erőspaprika


A paprikát megmostam, felszeleteltem, a vöröshagymát tisztitás után nagyobb kockákra vágtam, a fokhagymát szeletekre vágtam.
A zsirt megforrósitottam, bele dobtam a vöröshagymát, fokhagymát, és a petrezselymet, üvegesre dinszteltem. 2 teáskanálnyi pirospaprikával megszórtam, majd amikor a paprika elolvadt , felöntöttem 2 dl forró vizzel, és lefedve sürüre főztem. Én ugy szeretem, ha a hagyma teljesen sürüre és teljesen megfő. Ezért több időt szánok a lecsós szaftra. Mikor már sürü, de még leveses, beleteszem a szeletekre vágott kolbászt, átrotyogtatom, majd beleteszem a paprikát, a pörkölt és gulyáskockát, sózom és fedő alatt addig párolom, mig a paprika összeesik, majd fedő nélkül készre főzöm.
2 db tojásból nokedlit készitek, kifőzöm, és a lecsóval tálalom. Paradicsommal szoktam késziteni, de most nem volt raktáron. Én a lecsót csemege, és ha van kovászos uborkával fogyasztom. A másik variáció, hogy a nokedlit bele keverem a lecsóba, és ugy is isteni!!!
Jó étvágyat!!
Posted by Picasa

1 megjegyzés: