2012. január 29., vasárnap

Fűszeres sörös csirke burgonyával

A kész megsütött fűszeres sörös csirke Gegétől.
A mai estebédet, a fiam készítette.

3 db egész és jó nagy csirkecombokat megmosta, szárította. Sózta, borsózta, zöld szárított fűszerekkel megszórta / kakukkfű, bazsalikom, só, bors, mexikói fűszerkeverékkel/
Megtisztított  bő másfélkiló burgonyát, lehet, hogy kettő volt.
Házi zsírral kikente a tepsit, beletette a befűszerezett burgonyát, és a két végében elhelyezte a csirkecombokat.
Felöntötte 3 dl sörrel. 220 fokra előmelegített sütőben, fedő alatt, 1,5 órán keresztül párolta, majd a fedőt levéve 230 fokon folytatta  a sütést pirulásig. Közben a burgonyát és a csirkét forgatta. Csalamádéval tálalta.  Nagyon finom volt!!!:))

8 megjegyzés:

  1. tücsi!
    Na ezt a tányért kérném!!!!

    VálaszTörlés
  2. De ügyes fiad van! Bizony nem baj, ha néha átengedhetjük a terepet a konyhában, főleg annak, aki ilyen jól tud főzni! :) Nagyon finomnak látszik! :)

    VálaszTörlés
  3. mellissina 2! Oké, küldöm! Ja, nem lehet, mert megettem.:(

    VálaszTörlés
  4. Szuper fiad van:)Nagyon finomat főzött, gratula:) Szoktam én is sörös csirkét készíteni, de már jó ideje nem volt, jó ötletet adtál.

    VálaszTörlés
  5. trollanyu! Köszönöm!:) Igen, mind a két fiam imád főzni-sütni.Még a kislány unokám is recepteket gyárt, és tervezi-rajzolja az eljövendő konyháját.:)

    VálaszTörlés
  6. Pazar étel, a fiad pedig nagyon ügyes, sőt!!!! Úgy azt a tányért mindennel elfogadnám most!!! :)

    VálaszTörlés
  7. Barbi, köszönöm, én is úgy voltam most a Pavlova tortáddal.:))

    VálaszTörlés
  8. trollanyu, Barbi, megmutattam a fiamnak is a dicséretet, be is zsebelte, és köszöni szépen!!!

    VálaszTörlés