Ezt a finomságot FLÓRA blogjában találtam.
Én a dupla mennyiséget készítettem, de az eredeti recept adagot adom meg.
25 dkg háztartási keksz/nekem kerek kekszem volt itthon/ de a szögletes a megfelelő
1,5 cs. vaníliás pudingpor
2 tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12,5 dkg vaj
7,5 dl tej
1/2 cs. zselatin
- Egy tepsi alját kirakjuk keksszel.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A pudingport, a zselatin, a tojások sárgáját, a cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük.Beleöntjük a maradék tejet és sűrűre főzzük.
- A tojásfehérjéket felverjük és belekeverjük a masszába /amíg forró/
- Beledaraboljuk a vajat. Hogy csomómentes legyen a massza, turmixolhatjuk.
- A krémet óvatosan a kekszre merjük, és kirakjuk a tetejét is keksszel.
- Másnapig hűtőben tartjuk. 21x31 cm-es tepsiben készítettem.
- Nagyon-nagyon finom. Bár az alsó és a középső kekszem nem puhult meg annyira, mint a teteje, de ennek az a magyarázata, hogy elfelejtettem, hogy ami pundingport használok, több tejet igényelt volna. De nem száraz és nem kemény.
- Mindenkinek tudom ajánlani! Köszönöm Flórának ezt a nagyszerű és finom receptet!!!!:))
- Lehet porcukorral, vagy csokimáz csíkokkal feldobni, de olyan édes, hogy én nem tettem rá semmit. A csokimázról meg lebeszéltek.
- U.i: Szombaton készítettem, és mára hétfőre puhult meg a krémes alsó keksz rétege.:)) Vagyis a maradék 2 szelet.
Nagyon jól néz ki:) Én mg sosem készítettem ezt a sütit. A családod biztos örül, ha az összes krémest elkészíted:)
VálaszTörléstrollanyu! Köszönöm, remélem, hogy a család is, de én biztosan nagyon fogok örülni, főleg ha sikerül is mind.:))
VálaszTörlésNagyon szép lett! Nevezed a játékra? (http://florakonyha.blogspot.com/2012/01/jatek.html)
VálaszTörlésEz valóban nagyon finom sütemény jó krémes ! Ennek a süteménynek a tetejére szerintem sem kell csokimáz !
VálaszTörlésFlóra!
VálaszTörlésKöszönöm!!
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm! Szerintem sem kell.:)
Ó, hát ez a krémes variáns is szenzációs! Hogy nekem nem jutott eddig eszembe!Köszi a remek ötetet!
VálaszTörlésKedves Juci!
VálaszTörlésKöszönöm és szívesen. De én meg Flórától vettem a krémes legegyszerűbb módjának az elkészítését.Szerintem Te sem panaszkodhatsz a szuper krémeseddel.:))