Családban marad.
1 csomag mirelíte spenót
3 bő evőkanál liszt
olaj+vaj/vegyesen
3 nagy gerezd fokhagyma
só, bors
kb. 6-8 dl tej
4 főtt tojás
Az olaj és vaj keveréken megfuttatjuk a lisztet, az apró piciny kockákra vágott fokhagymát/ nem átnyomott/ rádobjuk, majd felengedjük tejjel. Fűszerezzük sóval, borssal. Készre forraljuk, állandó kevergetés mellett.
Közben megfőzzük a tojásokat. Tálalásnál főtt tojással tálaljuk.
Nagyon szeretjük, ezért nálunk egy héten egyszer biztos terítékre kerül, és a fiúk tudod mivel szeretik? bundás-kenyérrel!
VálaszTörlésÖsszedolgoztok a konyhában:) A spenót volt mindig a legkedvencebb főzelékem, mindenki útálta, én meg mindig azt kértem:)
VálaszTörléstrollanyu!
TörlésÉn a spenótot megeszem, de nem rajongok érte, viszont a sóska jöhet!!! Bár az unokám szerint az én spenótom a legfinomabb a világon. Anyám tudta igazán finomra készíteni.:))
Szeretem a spenótot, minden formájában, leves, pesto....
VálaszTörléswanna!
TörlésPestot különösebben nem ismerem, bár a húgom már készített vele ételt. Csak a receptekből, v. a tv-paprikából ismerős.
Márti! Jó hogy mondod, mert amikor kicsik voltak, nálunk is volt hozzá bundás kenyér, sőt bundás kifli. Meg is feledkeztünk róla.Köszi!!!
VálaszTörlés