2012. február 10., péntek

Spenót-tojással Gege módra

A spenótot nem én készítettem hanem  a fiam, de azért én időnként beteszem az ő elkészített ételeit is.
Családban marad.

1 csomag mirelíte spenót
3 bő evőkanál liszt
   olaj+vaj/vegyesen
3 nagy gerezd fokhagyma
só, bors
kb. 6-8 dl tej
4 főtt tojás

Az olaj és vaj keveréken megfuttatjuk a lisztet, az apró piciny kockákra vágott fokhagymát/ nem átnyomott/ rádobjuk, majd felengedjük tejjel. Fűszerezzük sóval, borssal. Készre forraljuk, állandó kevergetés mellett.
Közben megfőzzük a tojásokat. Tálalásnál főtt tojással tálaljuk.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük, ezért nálunk egy héten egyszer biztos terítékre kerül, és a fiúk tudod mivel szeretik? bundás-kenyérrel!

    VálaszTörlés
  2. Összedolgoztok a konyhában:) A spenót volt mindig a legkedvencebb főzelékem, mindenki útálta, én meg mindig azt kértem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. trollanyu!
      Én a spenótot megeszem, de nem rajongok érte, viszont a sóska jöhet!!! Bár az unokám szerint az én spenótom a legfinomabb a világon. Anyám tudta igazán finomra készíteni.:))

      Törlés
  3. Szeretem a spenótot, minden formájában, leves, pesto....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. wanna!
      Pestot különösebben nem ismerem, bár a húgom már készített vele ételt. Csak a receptekből, v. a tv-paprikából ismerős.

      Törlés
  4. Márti! Jó hogy mondod, mert amikor kicsik voltak, nálunk is volt hozzá bundás kenyér, sőt bundás kifli. Meg is feledkeztünk róla.Köszi!!!

    VálaszTörlés