2012. március 21., szerda

Az első Pavlova tortám!!!




Végre elkészítettem ezt a csodálatos Pavlova tortát!!!
Ezentúl sűrűbben  fogom az asztalra tenni, mert mennyei!!!!!!!!! És nem is lett émelygősen édes!!!
Hozzávalók: 10 tojásfehérje
                    25 dkg porcukor
                    1,5 evőkanál ecet
                    1,5  csapott evőkanál étkezési keményítő
Jó pár receptet megnéztem, de trollanyutól néztem ki a leírást. Szinte minden recept ugyanazt írja.
Nigella receptje alapján akartam elkészíteni, de nem találtam sehol, pedig kazettán is és leírva is meg van, valahol...............

A tojásfehérjéket én is előző este kivettem a hűtőből. Pici sóval  elkezdem a felverést, majd apránként hozzáadom a porcukrot. Az utolsó kanál porcukorba belekevertem az étkezési keményítőt, és az ecetet is hozzáadtam. A hab olyan kemény legyen, hogy késsel lehessen vágni. 21 cm átmérőjű körre kanalaztam a habot, jó magas lett, nagyobb méretet is használhattam volna, de nagyon fantasztikus finom könnyű lett a habcsók közepe.Csináltam a tetejére  egy krátert  hogy elférjen a hab és a gyümölcs.
 Előmelegített 140 fokos sütőbe tettem, majd 130-ra és légkeverésre kapcsoltam, de vissza kellett állnom az alsó-felső sütésre, mert 5 perc után már barnult a habcsók. Végül úgy döntöttem, hogy 100 fokon sütöm tovább. 2 óra 10 percig sült, akkor lezártam és fakanállal kitámasztott sütőben hagytam én is kihűlni.

2,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral és 1 kis zacskó fixálóval kemény habbá vertem.
A kihűlt habcsók tetejére kanalaztam, epret és kivit használtam díszítésnek. Egyszerűen tökéletes!!!!

Jó Étvágyat!!!!


12 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Flóra, köszönöm, nemcsak szép, nagyon finom is!

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Márti, köszönöm! Nem is értem miért félünk tőle?? A világ legegyszerűbb sütije.

      Törlés
  3. Hú nagyon szép,és nagyon finom lehet!Most már elkészítem én is,annyira izgat!!!!:):)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes vagy, nagyon szép lett! Na én még ezt a tortát nem csináltam meg eddig, csak mindíg csorog a nyálam mikor ilyet látok másoknál!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva!
      Köszönöm! De nyugodtan készítsd el, mert a fele adagból is meglehet csinálni, ugyanis jó nagy torta lesz belőle, és gyümölcsöt meg úgyis vesz az ember mindig. Legközelebb kevesebb tojásból készítem, mert óriási adag lett. És egyenlőre csak ketten vagyunk rá, ebből egyedül eddig én ettem. Nem is lehet abbahagyni!:))

      Törlés
  5. Gyönyörű lett:) Hát igen, az első Pavlova után nincs megállás, mert annyira finom:)Nem tudom, hogy hogy csinálom, de már megint van 6 fehérjém a fagyasztóban, ebből Pavlova lesz nemsokára:) Én 6-8 db-ból szoktam és 5.en vagyunk rá, de viszont nem marad belőle, még morzsa sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. trollanyu!
      Köszönöm! Tényleg nem lehet abbahagyni az evését, és ami a legjobb az egészben, másnap a legfinomabb.Nem is lehet összehasonlítani, semmilyen más sütivel. Az enyém hatalmas nagy adag lett,30 cm-es tányért teljesen elfoglalt,és magas volt.

      Törlés
  6. Szép lett, gratulálok! Én csak 4 tojásfehérjéből készítem, bőven elég ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. wanna! Köszönöm! Én nagy sütemény faló vagyok, ezért mindig több adagot készítek, mert a gyerekeknek is csomagolok általában. És ez olyan, mintha két konyhára sütnék. De ezt imádom csinálni.:))

      Törlés