tejfölös-sajtos |
fiam szerint,végre egy igazi zsemle, amire érdemes vajat, vagy sajtkrémet kenni |
nagyon finom lett lángosnak |
azt mondták, hogy mindig mindenhol ilyen zsemlét kellene, hogy áruljanak, ezért már érdemes pénzt kiadni /ez a családom véleménye, köszönöm Évának a receptet/ |
jó kis gömböcök |
én üresen ettem, nem rontottam el semmivel |
Hozzávalók:
1/2 liszt, 2-3 kisebb krumpli, 2 dkg élesztő, kiskanál cukor, 1 evők. ecet.
A krumplit pucolás után kockára vágva enyhén sós vízben megfőztem. Leszűrtem, de én sajnos kiöntöttem a krumplilevet, mert megfeledkeztem róla, hogy azt fellehet használni a dagasztáshoz. Krumplinyomon átnyomtam. Közben az élesztőt oda tettem futtatni. A lisztet, krumplit, élesztőt, és a vizet amibe a sót és az ecetet tettem, betettem a robotgépem táljába, és jól megdagasztattam. Letakarva a duplájára kelesztettem.
Túl kelt, más elfoglaltságom miatt, ezért átgyúrtam, és újra kelesztettem. Mikor az is megkelt, akkor nem kenyér formára alakítottam, hanem 12 gombócot készítettem, amit szintén 10-15 percig kelesztettem. Közben odatettem olajat forrósítani, és pár darab lángost sütöttem a tésztából. A többit kizsírozott tepsibe tettem és megkentem a tetejüket olvasztott zsírral és előmelegített sütőben 190 fokon pirosra sütöttem. Azt nem tudom, hogy mennyi ideig sült, mert elfelejtettem az órát megnézni, de kb. 30-35 perc. Ez csak egy kb. idő.
Frissen és üresen számomra volt a legfinomabb. A fiam szerint sajtkrémmel. Az unokáim szerint a lángos volt isteni. Köszönöm Évának ezt a finom kenyérreceptet.
A lángos nálunk is családi kedvenc:) A zsömléid is nagyon jól sikerültek:)Fő, hogy a gyerekek elégedettek voltak:)
VálaszTörlésAz biztos, hogy a lángost az mindenki szereti. Ráadásul még fokhagyma dörzsölést is kértek. Irtóznak minden fokhagymás-hagymás dologtól, de azt mondták a lángoson szeretik. Azért változnak a gyerekek, ahogy nőnek. A zsömléim tényleg nagyon finomak voltak.:)
TörlésNagyon ügyes vagy! Látod ez nekem eszembe sem jutott hogy ezt a receptet próbáljam ki pld. a zsömléhez! Nagyon guszta lett. Örülök hogy ízlett a családodnak!
VálaszTörlésKöszönöm! Nekem is menet közben jutott eszembe, és aztán a lángos gondolata is. Nagyon finom ez a recept!:)
TörlésHolnap megpróbálkozom vele,nagyon tetszik a zsemlék is és a lángos is!!!!
VálaszTörlésPróbálkozz, mert ez legalább igazi anyagból van!!
TörlésEzzel tényleg érdemes dolgozni! Friss és finom, nem mellesleg adalékmentes!
VálaszTörlésIgazad van, mert a legfontosabb, az adalékmentesség. Különben sem tartalmaznak a bolti kenyerek és a péksütemények semmit ami emberi és egészséges lenne. Mégis megvesszük.Sajnos!!!!!!!
VálaszTörlés