Ízlés szerint díszítjük. |
háromnegyed csésze finomliszt
háromnegyed csésze Graham-liszt/ grízes lisztet használtam
1 kiskanál só
1 evőkanál sütőpor
2 evőkanál élesztőpor
1 csésze joghurt
negyed csésze melasz /méz is lehet/ mézet használtam
2 egész tojás, 2 kiskanál olaj
negyed csésze mazsola
negyed csésze darabolt mogyoró, vagy dió/diót használtam
Először a szárazanyagokat kell összekeverni: a kétféle lisztet, sót, a sütőport és az élesztőport, egy másik edényben pedig a joghurtot, a melaszt, a tojást és az olajat. Végül a mazsolát és a mogyorót / vagy diót/
is hozzáadjuk. Muffinsütőt kibéleljük kapszlikkal és a folyékony masszát beletöltjük. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Vagy a muffin formát, vagy a kapszlikat vajazzuk ki, mert sütés utáni pihentetés után már nem lehet kivenni a tésztát. |
Nagyon szépek lettek! Szép a díszítés!
VálaszTörléswanna! Köszönöm! és finomak is lettek!
TörlésSzépen kidíszítetted:) Egyszerű, finom a tésztája, tetszik nagyon:)
VálaszTörléstrollanyu!
TörlésKöszönöm! Tényleg egyszerű, én még a harmadik napon is tejszínhabbal fogyasztottam, nekem bejött:):)Annyit szeretnék még hozzátenni, hogy elég a 20 perces sütés, és akkor lágyabb marad a tésztája.Ezt a harmadik napi fogyasztás miatt mondom, bár lehet, hogy már az első nap elfogy.De én egyedül voltam rá,így kitartott három napig.
Szeretem a muffint minden állapotában!legközelebb ha készítek,akkor kidekorálom én is!
VálaszTörlésSzia! Azt jól teszed, mert nagyon finom minden muffin tejszínhabbal!:):) én nálam nagyon bejött:):)
TörlésNagy muffinrajongó vagyok én is! Már elég rég készítettem ilyen finomságot.
VálaszTörlésNagyon megkívántam. Igazán...Sok tejszínhabbal yammy, yammy!
Juci!
VálaszTörlésNálunk az unokáim a nagy muffin rajongok, és ha mákos-csokis, az minden mennyiségben jöhetne!:))