A belsejét én sem láttam, de olyan gyönyörűen feljött és megsült, hogy biztos jó, majd a héten megtudom, ha felhívnak és elmondják.
KAKAÓS KALÁCS / kenyérsütő gépben, dagasztva, de nem sütve/
Hozzávalók: 3 dl tej, 5 dkg vaj, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaópor, csipet só, 50 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő.
A hozzávalókat a kenyérsütő gépbe tesszük, s elindítjuk rövid sütőprogramon.
De én dagasztó programra tettem, és 1 ,30 perc után kivettem, átgyúrtam, és 2 6x11,5 cm-es kenyérsütő formába tettem, de előtte kivajaztam és kiliszteztem. Előmelegített 170 fokos sütőben, alsó-felső sütésen kellett volna megsütni, de előtte grilleztünk és a kalács miatt nem zártam le a sütőt, így 20 perces pihentetés után betettem a kalácsot a sütőbe.
Kb. 15-20 perc után éreztem, hogy valami ég, de a kirántott sajt nem lehetett, mert az a szemem előtt volt, és csak szaglásztam-szaglásztam, mikor eszembe jutott, hogy a sütőbe benézzek. Már füstölt a teteje. Persze rögtön kikaptam, és azt gondoltam, hogy ennek vége. De csak a teteje égett meg, mert tojással volt megkenve. Vissza tettem és csak alsó sütésre kapcsoltam, ahol 180 fokon 10 percig sütöttem még. Megbeszéltük, hogy levágják a tetejét és egy finom kalácsot kapnak. És a belseje is csak jó lehet. |
Szépek!
VálaszTörléswanna! köszönöm!
TörlésImádom a Pavlovát! kakaósan még nem készítettem, kipróbálom. jól néz ki.
VálaszTörlésOlgis, köszönöm, rendkívül jóízű kakaósan.:-))
Törlés