![]() |
Egy nappal korábban szeleteltem, itt még nem puhult meg kellően a tészta. De mára már isteni!:) |
![]() |
a krémben látszódó pöttyök, csokidarabkák |
![]() |
Akkora lapok lettek, hogy csak a nagy sütőtepsire fért el. A nagy munka közben már elfelejtettem lefényképezni a piskótára kent krémet. |
![]() |
itt már eszembe jutott, csak hogy ez már a fedőlap |
![]() |
csokikrémmel boritva |
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 kávéskanál szódapor, 2 evők. méz, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, 2-3 csepp rumaroma, 4 dkg vaj
Krémhez: 2 étcsokoládés pudingpor, 8 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor
A csokoládémázhoz: 2 tábla ét tortabevonó /én 50 %-os étcsokit használtam, 6 dkg kakaópor/én Holland kakaót, 10 dkg porcukor/én kristálycukrot használtam, 2 dl víz
Kifelejtettem, hogy egy csomag babapiskóta.
Elkészités:
1. A tészta hozzávalóit a liszt és a szódapor kivételével gőz felett addig keverjük, amíg
a vaj fel nem olvad. Ekkor levesszük a tűzről és beledolgozzuk a szódaporos lisztet.
2. Két lapot nyújtunk a masszából, ami elég ragacsos, de lisztezve meg lehet oldani a
nyújtást, csak tepsire tevés előtt söpörjük le egy ecsetelővel. Kivajazott tepsiben,
előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. A lapok mérete: 27x36, a sütési
hőfok nálam, 180fok.
3. Megfőzzük a tejjel a pudingot és kihűtjük. A puha margarint kikeverjük a cukorral és
a kihűlt pudinggal alaposan kikeverjük. Az egyik lapot megkenjük a krém felével,
majd a rumos tejbe áztatott babapiskótával kirakjuk a krém tetejét. A piskóták te-
tejére kenjük a megmaradt krémet, majd rátesszük a másik megsült lapot.
4. A csokoládémázat gőz felett megolvasztjuk és a sütemény tetejére kenjük.
Nekem a második, vagyis a mai napon lett fogyasztható, mostanra puhult meg a tészta.
![]() |
kókuszreszelékkel is nagyon finom |
Jó Étvágyat kívánok!
Nagyon finom lehet, irtó jól néz ki. Serintem ilyet anyukám is sütött sokszor, csak máshogy hívtuk.
VálaszTörléstrollanyu! Köszönöm! Igen, nekem is van ugyanilyen krémesem, de azt csak egyszerűen Piskótás süteménynek hívjuk.
TörlésEz igen! Nem kétséges, hogy finom , csak hangyányit :) bonyolult az elkészítése!
VálaszTörléswanna! Nem bonyolult, csak több fázisból áll. Mondjuk pénteken elkészíted este, és vasárnapra isteni finom sütemény kerülhet az asztalra. A puhulás miatt.
TörlésJuj ez nagyon finom lehet!!! Imádnám!!!
VálaszTörlésHa megyek elkészítem, ezt imádni fogjátok!:))
TörlésNagyon finom lehet ez a süteményed annyira guszta!A napokban csináltam krémes süteményt, de szerintem akár most is megtudnék ebből enni egy szeletkét!
VálaszTörlésÉva! Köszönöm! Bizony nagyon finom, és laktató, egyszerre kettőt tudtam csak enni belőle, annyira jóllakat. De nem közvetlen ebéd után, akkor elég csak egy szelet.:)
Törlés