2012. május 1., kedd
Sertés pörkölt nokedlival
Elég régen készítettem pörköltet sertéshúsból, és amikor vettem a levescsontot, volt az Intersparban olcsón, 999.-Ft-ért lapocka, és nagyon szép, akkor kelt bennem az érzés, egy jó pörkölt után, nokedlival.Úgy az igazi. Ja és persze a jó kis házi savanyúpaprikával, ami nem az én érdemem, hanem a nászasszonyomé, tőle kaptam egy 5 literes üveggel. Hát nagyon érti az eltevését, az biztos:) Időnként azért nagyon jó dolgom van!:):)
A pörkölt 1,20 kg lapockából készült. Nagyobb kockákra vágtam, nem szeretem az aprót.
Mivel nagyon kicsi fej vöröshagymáim vannak, ebből használtam 10-12 fejet. Ha elkészült maga a szaft, leturmixolom, hogy ne legyenek benne darabos hagymák/újabban nem szeretem, leturmixolom, így szép selymes lesz. Újra átforralom, és ebbe a forró szaftba teszem a húst, amit nagy lángon addig sütöm, amíg a húsok kifehéredtek, akkor felengedem, és közepes lángon főzöm
tovább. Zöldpaprikát, paradicsomot és gulyáskrémet adok hozzá. És sót.
4 tojásból készült nokedlivel, és almapaprikával tálaltam!
Jó Étvágyat kívánok!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Tucsi,nagyon szep a keped,komolyan:) Finomat foztel.
VálaszTörlésAleda, köszönöm, örülök, hogy tetszett. Igen, finom lett, legalábbis jól ki voltam éhezve rá!:)
TörlésHu de guszta! Imádom! Igaz nokedlit kanállal szaggatom mert igy szeretem... de most megenném ahogy a tányérra tetted...
VálaszTörlésTényleg szépek a képek....
Vera, köszönöm! Az én anyám is mindig deszkáról szaggatta, úgy szerették. Mi szeretjük az apró nokedlit, bár ez most a nagy lyukún szaggattam.
TörlésEz a nagy lyukú? akkor milyen a kicsi? Na mindegy... a lényeg most is szívesen enném... nagyon guszta... tudod kinek a pap...Elfelejtettem mondani a savanyúság is gyönyörű fehér......
TörlésSzép napot! A süti is jól nézz ki most külön oda nem írok...
Vera, köszönöm! Ami a kis lyukút illeti, azt szeretik. De nehogy azt hidd, hogy olyan kicsi. A látszat csal.
TörlésNagyon jól néz ki, szívesen lettünk volna ma asztal vendég Nálad.Guszta a tálalás!!!!puszi.
VálaszTörlésmellisina2! Gondoltam rátok, mivel most a pörköltszaft olyan lett, ahogyan Te szereted. Olyan omlós lett a hús,mint a vaj.:) puszi Nektek!:):)
TörlésAlmapaprikával kérném szépen, nagyon szeretem. :) Igaz, savanyút ennék savanyúval állandóan. :)))
VálaszTörlésCsilla!
VálaszTörlésKapnál, ha maradt volna, de almapaprikával szolgálhatok, az még maradt az 5 literesből. Én is azért eszem sokszor fűszeres ételt, hogy savanyút tudjak enni. Amikor várandós voltam, akkor tejjel fogyasztottam az ecetes uborkát. Mindenki rosszul volt aki látta. Pedig olyan finom volt.....