2012. szeptember 9., vasárnap

Cukkinis tócsni fokhagymával-kaporral-metélőhagymával - rizskörettel


Csak azt sajnálom, hogy előbb nem készítettem cukkinis tócsnit, nagyon finom. Találtam az egyik kedvenc blogomban egy isteni cukkinis lepényt, de sajnos nem jegyeztem meg, hogy melyikben, így a Blikk receptek tavalyi számából sütöttem. A fűszerezésen változtattam , mert én nem majorannát használtam.

Hozzávalók: 1 óriás cukkini, és egy közepes sárgacukkininek a fele, mert a másik fele már 
                      puha volt/ az eredeti receptben csak így szerepel a mennyiség 1 db
                      2 egész tojás
                      kis csokor kapor, szárított metélőhagyma
                      3 gerezd fokhagyma + fokhagyma granulátum, mert kifogytam a friss fokhagymából
                      a recept 4 gerezdet ír
                      25 dkg liszt
                      őrölt bors

Elkészítése: A cukkinit tisztítás után lereszeljük. Sózzuk meg, hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki.
                     Adjuk hozzá a lisztet, tojásokat, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Apróra vágott 
                     kaporral és metélőhagymával ízesítjük. 
                     Serpenyőben forró olajon sütjük az evőkanálnyi tócsnikat.
Köretnek petrusos-vegetás rizst készítettem. 
Máskor is fogok készíteni, annyira ízlett:):):)
Süteménynek almás-mákos pite készült. 
Jó étvágyat!!!
                     

                      
                      
  
                      
                      
                      

4 megjegyzés:

  1. Szeretem a cukkinist,guszta!Szívesen lettem volna vendég az asztalodnál.

    VálaszTörlés
  2. mellisina2! Köszi! Még lehetsz a vendégem, ha benne vagy!:))

    VálaszTörlés
  3. Én is imádom, gyakran készítem:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves BoGyo! Mióta készítettem, azóta én is imádom!:)

      Törlés