Csak azt sajnálom, hogy előbb nem készítettem cukkinis tócsnit, nagyon finom. Találtam az egyik kedvenc blogomban egy isteni cukkinis lepényt, de sajnos nem jegyeztem meg, hogy melyikben, így a Blikk receptek tavalyi számából sütöttem. A fűszerezésen változtattam , mert én nem majorannát használtam.
Hozzávalók: 1 óriás cukkini, és egy közepes sárgacukkininek a fele, mert a másik fele már
puha volt/ az eredeti receptben csak így szerepel a mennyiség 1 db
2 egész tojás
kis csokor kapor, szárított metélőhagyma
3 gerezd fokhagyma + fokhagyma granulátum, mert kifogytam a friss fokhagymából
a recept 4 gerezdet ír
25 dkg liszt
őrölt bors
Elkészítése: A cukkinit tisztítás után lereszeljük. Sózzuk meg, hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki.
Adjuk hozzá a lisztet, tojásokat, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Apróra vágott
kaporral és metélőhagymával ízesítjük.
Serpenyőben forró olajon sütjük az evőkanálnyi tócsnikat.
Köretnek petrusos-vegetás rizst készítettem.
Máskor is fogok készíteni, annyira ízlett:):):)
Süteménynek almás-mákos pite készült.
Süteménynek almás-mákos pite készült.
Jó étvágyat!!!
Szeretem a cukkinist,guszta!Szívesen lettem volna vendég az asztalodnál.
VálaszTörlésmellisina2! Köszi! Még lehetsz a vendégem, ha benne vagy!:))
VálaszTörlésÉn is imádom, gyakran készítem:-)
VálaszTörlésKedves BoGyo! Mióta készítettem, azóta én is imádom!:)
Törlés