2013. január 22., kedd

Lencseleves


Hozzávalók:
20 dkg lencse
2 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
1 nagy szelet zeller
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
szárított petrus
vegeta, só, pirospaprika
liszt, olaj

Az apróra vágott vöröshagymát, az apró kockákra vágott zöldséget forró olajon megfuttattam, meghintettem 1 evőkanál liszttel, pirítottam, megszórtam fokhagymával, petrussal, pirospaprikával. Felengedtem levesmennyiségű vízzel, beletettem az előzőleg kiválogatott és beáztatott lencsét, ami csak arra az időre volt beáztatva, amíg dinsztelődött a zöldség.
Készre főztem. 

Ui: Elfelejtettem, hogy csigatésztát főztem bele.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett guszta! Érdekes én eddig lencsét csak főzeléknek csináltam, pedig milyen finom lehet így levesként is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, köszönöm! Én inkább levesnek készítem, nagyon ritkán főzeléket. Új évre viszont lencsefőzelék készül.:)

      Törlés
  2. Hú ez a leves nagyon guszta,csak kár hogy nagyon messze van!Szívesen ültem volna ma az asztalodnál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, ezt megfőzhetem máskor is, és akkor lehet enni belőle.
      Képzeld, nem engedett be a rendszer a blogodba, a fánkodra írt megjegyzésemet visszadobta nekem. Csak tudj róla, hogy ott voltam!!!puszi

      Törlés
  3. Tartalmas leves, hozzánk jöhet! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos! Nem is volt utána más, mert nagyon laktató, hátha még valaki kolbásszal, vagy egyébbel szaporítja. Nem is volt utána más csak muffin!:)

      Törlés