2013. március 15., péntek

Magos kenyér

Belejöttem a kenyérsütésbe, de persze még nem tökéletes, de ehető.....
Hozzávalók:
1 kg BL 55 sima finom búzaliszt
1  cs szárított élesztő
1 kockacukor
2 teáskanál só
kb. 3 dl víz
2 evőkanál olaj
szezámmag,napraforgómag,lenmag

1 lapos evőkanál sikér

Kenyérsütőgépbe pakoltam a hozzávalókat és a  dagasztó programra állítottam. Hagytam megkelni. Kelesztés után kivettem, átdolgoztam, de most már a magokkal együtt, újra kelesztettem, de most egy tálban letakarva, még  kb. 35 percig hagytam újra kelni. Kisebb tepsibe formáztam, bevagdostam, már amennyire sikerült, vízzel megkentem a magokat rányomkodtam, és 190 fokos sütőben megsütöttem. A sütőbe egy kis tálban vizet tettem.  Kivéve újból megvizeztem és letakarva hűlni hagytam. Kicsit laposabb lett, mert nem kacsasütőben sütöttem. Nagyon finom lett!:-) A legfinomabb, hogy a héját is meg lehet enni!

6 megjegyzés:

  1. Küllemre az én kenyereim se mindig versenyképesek, de mindig finomak.
    Hogy kicsit laposabb? Hát aztán!
    De legalább tudjuk, hogy nincs "felfújva"!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az igaz, hogy nincs felfújva és bátran ehetjük, mert nagyon finom lett. A 3.napon is élveztük a kenyeret. És az a legjobb, hogy a héját nem kell kidobni!:-))

      Törlés
  2. jól néz ki nagyon! kedvet kaptam én is, kenyeret régen sütöttem, mostanában kalácsot csinálok gyakrabban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Kaláccsal majd én is próbálkozom, csak tudnám, hogy miért volt talonban a kenyérsütőgépem! Milyen ostoba is az ember!!! Hát ez van......

      Törlés
  3. Szerintem szép lett ez a kenyérke!! Érdekes, még sosem mertem "csak" sima lisztből, és szárított élesztőből kenyeret sütni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A múltkor kenyérlisztből készítettem, és egy kicsit sűrű lett. Majd felesben fogom összeállítani és akkor talán nem lesz olyan tömör! A szárított élesztő pótélesztő, mert nem volt friss. A kovász készítését még gyakorolnom kell!

      Törlés