Nagyon finom és nagyon jó lett a tésztája, legközelebb is alkalmazni fogom. A tészta hozzávalói gáztepsihez: 60 dkg rétesliszt 25 dkg margarin 2 tojássárgája 2 ek. porcukor 2 dkg élesztő
tejföl 2-3 evőkanál (bár a blog szerzője nem tüntetett fel folyadékot,de sajnos kérte a liszt.) A lisztben elmorzsoljuk a margarint és az élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a sót, tejfölt, összegyúrjuk és egy kicsit pihentetjük. Addig összekeverjük a tölteléket.
Töltelék: 40 dkg darált dió 40 dkg cukor baracklekvár A tésztából négy egyforma cipót formálunk. Lisztezett felületen tepsi méretének megfelelően lapot nyújtunk. Vajjal kikent tepsibe tesszük az első tésztalapot, én vastagon megkentem baracklekvárral, rászórtam a cukros dió 1/3-át, még kétszer megismételjük, majd a felső réteget villával megszurkáljuk. Előmelegített 160 fokos sütőben /takarékon/ készre sütjük. Ha megsült, és kihűlt mázat készítünk a tetejére.
Máz: 30 dkg csokoládé, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg margarin
Gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a margarint és a cukrot, simára főzzük és a süti tetejére öntjük. Jó ha áll egy napig. Nekem sok volt a cukor a töltelékben, nagyon édes lett. Legközelebb 30 dkg-t teszek a dióhoz.
A napokban most nekünk készül!:)) |
Nálunk is hódít a zserbó, de valahogy évente egyszer-kétszer sütöm csak. Szerintem a mindig valami újat a blogra miatt:-) finomságos!
VálaszTörlésKöszönöm! Nálunk sem sűrűn fordul elő, de most még egyszer meg kell sütni, saját magunknak.:-)
TörlésA zserbó nálunk is megunhatatlan!
VálaszTörlésSzerintem talán nincs is olyan háztartás ahol a zserbót nem szeretik!:)Talán azért, mert minél tovább áll annál finomabb:-))
Törlés