2014. február 26., szerda

Hókifli szilvalekvárral töltve

Hasonló a hájas tésztához  ez a finom, könnyű és nagyon eteti magát sütemény. Gyorsan elkészíthető, nem kell sütőpor, és zsiradék sem. 
Könnyű gyors receptek nyári receptmagazinból készítettem el. 
Ezt a finomságot már egyszer 17-én elkészítettem még a Viktor unokám túrós-krémes sütijéhez. Mivel gyorsan elfogyott, pár nap múlva újra megsütöttem, hogy mindenki kedvére eleget egyen belőle. 


Hozzávalók 4 személyre?

40 dkg liszt
25 dkg vaj
1 kisdoboz tejföl
csipet só

Töltelékhez:

lekvár , vagy
25 dkg darált dió, porcukor, vaníliás cukor, citromhéj, pici tej

A tésztához valókat összegyúrjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. 

Közben elkészítjük a diós tölteléket. A diót elkeverjük a cukrokkal, citromhéjjal és egy kis tejjel, hogy egy masszát kapjunk.
Vagy bármilyen lekvárral tölthetjük. Én szilvalekvárral töltöttem.



Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk  majd pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, vagy háromszögre vágjuk.  Megtöltjük a megfelelő töltelékkel, a  köröket félbehajtjuk, a háromszögeket feltekerjük kifli alakúra formázzuk. 
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és  175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.  Alsó - felső sütés.
Még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk. 
Sokáig eláll....na, ha marad...na:-)


Végre megtaláltam az előző süti képeit. Eperlekvárt kevertem dióval, mivel a lekvár kifolyt volna. Nagyon finom volt. Ez a 1. sz. hókifli. 

4 megjegyzés:

  1. A vargabélesemnek nagyon hasonló a tésztája, nagyon szeretem :) Imádjuk a hókiflit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha fent van a blogodon akkor utána nézek, mert a vargabéles régóta izgat. Készítettem már, de nagyon régen, el is felejtettem!!!

      Törlés
  2. Most készülődök a tésztához,mindjárt keveri a gép,és még ma elkészül! Mivel nagyon ízlett amit Nálad ettem,és amit csomagoltál,hamar elfogyott!!! puszi!!!

    VálaszTörlés
  3. Most ismét elkészítem,annyira finom!! Sosem elég!!

    VálaszTörlés