2014. március 6., csütörtök

Töltött paprika


60 dkg darált sertéslapocka, kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma kevés olajon dinsztelve, kb. 10 kg rizs, só bors, pirospaprika 2 egész tojás, szárított bazsalikom. Kézzel jól összedolgoztam, 3 tv paprikába töltve, a többi natúran, paprika nélküli gombócok.

Aldis dobozos paradicsom italt használtam 2 félliterest. Olajon rántást készítettem, megszórtam pirospaprikával,  felengedtem az 1 liter paradicsomlével, és kb. 1 liter vízzel. Amikor felforrt beletettem a gombócokat, paprikákat és sóval, cukorral, és 1 szál zeller zölddel ízesítve puhára főztem. Sós vízben főtt krumplival tálaltam. 

6 megjegyzés:

  1. Micsoda színe van! Guszta! Szeretem, jöhet!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! A paradicsomitalnak köszönhető és persze a szép pirospaprikának. Most nem tudok küldeni, mert kb. egy hónapja készült, de legközelebb gondolok rád!

    VálaszTörlés
  3. Valamikor nem szerettem,de most már egy ideje kedvelem,és eszem! Megyek!!!

    VálaszTörlés
  4. Jöhetsz!! De akkor maradsz is egy kicsit??

    VálaszTörlés
  5. Hidegen melegen mindenhogy jöhet, nagy kedvencem. Be kell ütemeznem, mert végre kaptam arany fácános pürét, amiből fincsi a mártás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csipike, most már csak azt tudom írni, hogy biztosan finom volt a töltött paprikád.:)

      Törlés